Wednesday, June 6, 2007

pe scurt

Vineri am plecat spre Paris. Am prins super oferta de la myair, 72 euro, pomana curata. De banii astia faceam un drum in Iasi si inapoi cu Rapidu' si mai luam 10 beri (cate una pe ora) de la colegu care imparte bere pe tren la preturi promotionale ... Da deh, ca sa nu stim mirosu' din tren dai banu, ce sa-i faci. Acu zic si eu asa, ca oricum merg cu nasu ... de cand am dat 700k pe IC si cand am vrut sa ma duc la baie si am deschis usa mai sa inund compartimentul si controlorul fuma langa semnul de "Fumatul Interzis!".

Asa, si cum ziceam m-am dus la Otopeni sa plec cu avionul. Am ajuns la control bagaje si hop, ce sa vezi ... aveam aproape 19kg in loc de 15 si mai eram si aproape ultimul la coada si avionul dadea sa plece. Cica tre sa platesc 40 Eur pt cele 4kg in plus. Auzi tu, aproape 80 de beri in Belgia. M-am uitat bland la ei si le-am zis ca sa ma lase putin sa ma gandesc. Am stat si m-am gandit putin ce sa arunc. Erau niste sticle de vin care am zis eu c-ar fi mai grele, da nu era nici un cos?! Can mi-a venit idea salvatoare. Aveam o geanta plina de haine ... asa ca am pus vreo 3 pe mine si am mai mutat niste sticle de vin in rucsacul care oricum avea 7kg (maximul) si m-am infatisat la control. 15.7 kg. S-a uitat asa la mine, care eram deja transpirat si i-am zis ca daca vrea sa pierdem vremea ma imbrac cu toate hainele din rucsac. N-a vrut si mi-a dat drumu.

Hop am ajuns in avion. Era deja 7 desi trebuia sa plecam la 6:10 PM. Ne-am pornit si eu am inceput sa fac poze. Frumos afara, am pozat aripa avionului, pamantul, iar aripa, norii, iar norii si iar aripa si m-a palit somnul. Am prins vreo ora de somn cred. M-am trezit si iar da-i cu foto pana m-a intrebat domnisoara de langa nu's ce si am inceput sa vb cu ea. Se ducea in Paris la niste prieteni. Copilu il lasase acasa. 10 zile. Era frumusica, putin chinezoaica ... da na ... i-a facut altu copii, nu mai aveam cu ce s-o ajut. Si trecu vreo juma de ora. Am ajuns. Era 20:10 in Paris.

Vara si cumnatu m-au asteptat in aeroport, totul a fost super ok. Mi-au dat 2 banane sa nu mor de foame si dai pe autostrada pana la Chalons en Champagne, unde se face sampanie multa. N-am baut ca e scumpa in draci. Si oricum nu e dulce ca Buciumul nostru. Am mancat ceva si la somn.

Sambata (2 iunie) m-am trezit la 7 AM :D. Nu mai puteam dormi. M-am dus cu matusa Agripina s-o ducem pe Eliza la gradinita sa vad si eu in zona si oricum nu puteam dormi. Dupa aia ne-am dus toti, restul, putin prin piata (mult mai scump decat la noi ... e.g. 10 euro kg de capsuni!!!). Am luat-o pe Eliza si am fost putin printr-un parc foarte dragut.
Foarte curat in Franta. Destul de multa verdeata. Orasul parca e de la munte. Foarte linistit si odihnitor.
Am dat o fuga prin oras sa vedem masini sh ... extrem de scumpe si numai frantuzesti aproape.
Seara Eliza mi-a facut un tur de magie. Era f. incantata asa ca n-am incercat s-o dezamagesc ca m-am prins ce face. Am facut cateva glumite dar m-am facut ca nu stiu nimic. A ramas sa facem unul si dimineta.
A vrut sa-mi dea si o problema, dar dupa ce a inceput enuntul, s-a uitat lung la fata mea si a zis ca nu-mi mai spune ca oricum nu stiu s-o fac ca e prea grea :). Stie ea mai bine cred ...

Am vazut meciul si ne-am bucurat de victoria Romaniei si ne-am dus la culcare.

Concluzia: berea e mai ieftina in Franta decat in Ro. Cu 0.4-0.5 Eur iti iei o bere de 500 ml.

Poze:
http://www.flickr.com/photos/stefanicai/tags/flighttoparis/
http://www.flickr.com/photos/stefanicai/tags/chalonsenchampaigne/

No comments: