Wednesday, June 20, 2007

19 iunie

Stateam ieri pe la 8 si ma gandeam ce sa mai scriu oare in blog. Nu facusem nimic interesant pana atunci. Am ajuns la servici pe la 9:30 si pana pe la 6 aproape ca n-am luat nasul din calculator. Justus a lucrat de acasa. Singurul lucru in afara work-ului a fost sa ma uit putin de ce nu-i mergea net-ul lui Sarah si sa stau la coada pt un sandwich.
Si iaca asa s-a facut 6. Lumea a inceput sa plece, dar eu n-aveam ce face acasa ca daca internetul nu merge, filmele s-au cam terminat, de bere nu mai am bani ... S-asa aveam multe email-uri necitite pe la diverse proiecte asa ca am inceput sa curat pe-acolo. Pe la 8 eram singurul cu femeile de serviciu in firma (desigur si paznicul). Se facu 9:30, tot in firma, de data asta doar cu portarul si tot nimic de povestit pe ziua de ieri.
Pe la pe la 10 fara ceva am zis ca daca tot am ramas singur sa fac niste poze prin firma ca in timpul zilei par a japonez ... asa nu ma vedea nimeni. Acu nu stiu ce-o fi zis paznicul ca sigur m-a vazut pe monitoare ca ma plimbam prin firma cu aparatul si pozam dar pe la 10 fix a aparut pe-acolo cica sa faca controlul de seara. Aproape ca nici nu s-a uitat la mine, dar eu stiu ca pt mine venise. Nu cred ca stie ca-s roman, ca daca stia sigur se aseza confortabil si statea langa mine pana plecam. Asa s-a dus inapoi in legea lui ... probabil sa ma urmareasca pe monitoare.

In fine, la vreo 10-15 min dupa am hotarat si eu sa plec. Am facut si niste curatenie prin pozele de pe flickr ca sa pot sa pun pe cele de la Brugge. Adica am sters tot si le-am uploadat din nou dupa ce le-am micsorat. Na, de unde sa stiu eu ca flickr contorizeaza cat ai uploadat intr-o luna si nu cat ai pe server. Prin urmare am reusit eu sa pun o mare parte din poze, dar iar am 99% din cota, deci poze noi in Iulie de-acu.

Asa, si cum ziceam pe la 10:15 m-am miscat spre iesire. Pe la 10:45 am reusit in sfarsit sa ies din cladire. Am descoperit ca tre sa fii istet rau daca vrei sa lucrezi dupa ora 8 in HP. Singura iesire care mai este deschisa e cea de la receptia cladirii 2. Si ca sa ajungi acolo ... trebuie sa cobori la subsol si de-acolo sa stii pe unde s-o iei ca nu sunt semne. Prin urmare am ajuns la partier (dupa ce am incercat toate usile posibile de pe etajul unde stau eu ... ca ieri nu stiam ca e problematic dupa ora 8 ... am aflat azi de la Justus), acolo am ajuns la o intersectie. Am luat-o intr-o directie si am ajuns la niste lifturi. Am luat liftul pana la 1. Am vazut si etajul 1 cu ocazia asta :). Mult mai ingramadit decat parterul. Mai ca seamana cu cladirea noua de la noi, desi culoarele sunt nu mai mari de un om serios (cam ca mine). Deci e sens unic - acu nu stiu daca am mers pe contrasens sau nu dar cum nu era nimeni mi-am permis. De-acolo am coborat iar la parter dupa care m-am mai sucit pe-acolo (cred ca paznicul se distra copios uitandu-se la monitoare - au scapat soarecul in labirint ... or fi pus si pariuri in cat timp ies?!). In sfarsit am ajuns iar la subsol (etajul -1) si am ajuns la aceeasi rascruce. Mi-am adus eu aminte ca acum 15 min am mai trecut pe-acolo si am luat-o de data asta in celalalt sens si desigur am ajuns la iesire in 1 min.
Fericit ca am iesit, m-am pornit spre casa. Am mai oprit putin pe autostrada, ca nu era f. aglomerat, si am mai facut niste poze daca tot ma pornisem. Desigur ca m-a claxonat unu' da nu poti sa multumesti pe toata lumea ...

Am ajuns si acasa.
Acolo ce sa vezi. Proprietara statea de vorba cu colega mea de la Drept, care vine doar sa-si dea examenele aici, in rest sta la mama acasa.
Trist. Se prinsese ca eu facusem ceva cu internetul. De vina e numai belgianca aia urata. Ea i-a spus ca poate unul din baieti mai foloseste internetul si o fi de la ei! Unul dintre ei e filozof, iar altul lucreaza in IT !!!
N-am avut ce sa fac si am recunoscut, cu un zambet tamp si nevinovat pe buze. I-am explicat ca la noi in RO internetul nu e 56 Eur/luna ci doar 10-15 si ca Romania e tara fara limite ... la internet. Si ca prin urmare nu stiam ca alte tari nu sunt la fel de evoluate ca noi ... si am presupus ca nici ei n-au limita de transfer. La drept vorbind m-am simtit putin jignit ca am ajuns intr-o tara atat de inapoiata ... dar raul e de-acu facut, dam inainte.

Am linistit-o spunandu-i ca platesc eu sa extinda limita pt luna asta (asta dupa ce am vazut ca e 1 Eur pt 100 Mb, cat am si luat - ca initial m-am muiat putin ca tre sa dau vreo 10 euro sau mai mult). A fost satisfacuta de rezolvare, prin urmare eu si belgianca urata am plecat sus fiecare in camera lui sa ne culcam. In vreo ora maxim eram in pat.

Acum stau si fac cat mai mult pe net de la servici, ca nu cumva sa trebuiasca sa platesc inca o extensie :D.

No comments: