Saturday, November 22, 2008

19-20 noiembrie 2008: Byron Bay

Byron Bay e o poveste super scurta, asa ca am sa cuplez cele 2 zile (vorba vine) intr-un singur post.Cum ziceam am plecat de la Cairns cu avionul pana la Brisbane, de la aeroport am luat un trenulet pana in oras si de-acolo am reusit sa prindem ultimul autobuz pana in Byron Bay. Surpriza: autobuzul facea 4 ore (distanta fiind 99km)! Acu de fapt erau 3 ca Byron Bay e in statul NSW, iar Brisbane e in Queensland. Desi practic Brisbane si Byron Bay sunt pe acelasi meridian, statul Queensland are alt fus orar decat NSW, nu stiu exact de ce - probabil au vrut sa fie si ei originali in felul lor.A incercat soferul sa ne puna un film, dar s-a dovedit in mai multe randuri ca taskul asta este doar pentru high staff, si un simplu sofer cu putina experienta nu are access la informatii de genul asta. Prin urmare, iarasi am ramas fara film.

Fac o mica paranteza. Nu va imaginati cum se vede plaja de la Surfers Paradise (unde sunt acum) la ora 7 seara, de la etajul 6 al hotelului ... care intamplator e chiar pe plaja. Prea tare, ma duc sa fac niste poze si revin :).

Asa. Si cum ziceam, somn nu-mi era deloc ca dormisem in avion - ca altceva nu prea stiu ce puteam face si eu nu suport sa nu fac nimic ... asa ca dorm de cate ori n-am ce face :). Asa ca acum, dupa ce am rasfoit o revista despre ce poti face pe Gold Coast, am revenit la ... somn ;). Cu greu, dar am mai reusit sa dorm vreo juma de ora numai ca am ajuns. Cumva n-a trecut chiar asa greu timpul. Am mai stat si noi putin de vorba si cam asta a fost. Hop ca am ajuns la Byron Bay. Ora 11 PM.Ne-am dat jos, in oras nu mai misca aproape nimic. Ne-am dus putin sa-si caute Syca un slice de pizza ca era rupt, dar fara sanse de izbanda. Totul era aproape terminat. Putin straniu tinand cont ca Byron Bay e statiune de tineret (un soi de Vama Veche la noi din ce m-am prins eu).Ne-am prins noi ca n-are sens sa mai bantuim prin oras, asa ca ne-am postat intr-o statie de taxi si am asteptat pana ne-a venit randul sa ne urcam in taxi si am indicat locatia. Ne-am crucit de cateva ori si am injurat putin vazand ca taxiul tot merge si noi tot n-ajungem la hotel, dar intr-un final am ajuns. Aici, ce sa vezi. Hotelul mult asteptat era un guest house. Care va sa zica, o casa nenorocita, in care aveam si noi o camera. Dupa putine peripetii cu intratul, ca nu era nimeni acolo sa facem check-in-ul, sa ne dea prosoapele si sa ne pupe un pic in fund asa ca clienti delicati ce suntem etc (cum se intampla la un hotel si cum ne asteptam noi - haha ha), am reusit sa intram in "hotel" si in camera noastra. Camera n-arata rau - nici casuta de altfel - dar mirosea ca in casa la bunica. Cel putin in camera noastra. Dupa un dus si putin internet (care era gratis - super) am descoperit bucataria si televizorul. Cum nu-mi era somn am dat drumul la televizor si am rontait un mar, o banana si o portocala si m-am uitat la stupizeniile lor de emisiuni. Nu erau decat vreo 10 programe (ca in toate hotelurile in care am fost) si toate erau boring rau. Asa ca dupa ce am mai stat putin pe net pe iPhone, m-am intors la culcare. Sa nu uitam, se pornise o ploaie crunta si a tinut-o pana dimnieata aproape. Deja ne imaginam micul nostru rest de concediu stand in pat si uitandu-ne la televizor si navigand pe internet. Cum ii sade bine unui calculatorist :).

A doua zi, de altfel si ultima zi in Byron Bay, ne-am trezit destul de tarziu. Pe la 9 parca. Spre bucuria noastra afara era frumos si uscat! Am mancat putin dupa care am tulit-o spre plaja, in directia indicata de un italian de statea acolo. Pe drum ne-am intalnit cu un sarpe ... mort. Cred ca avea cam 1.8 metri. Semana cu un sarpe Boa, chiar sunt curios sa ma uit acasa pe poze sa vad. Din ce tin eu minte de cum arata un sarpe Boa, ala era, doar ca probabil era doar un pui. Am continuat drumul, si am ajuns dupa ceva timp la plaja.Plaja era semi parasita (erau doar vreo 10 oameni pe ditamai plaja). Ne-am asezat si noi acolo, daca tot batusem drumul. Am zis sa stam vreo ora acolo si apoi dupa ce mergem la masa, mergem la plaja cu oameni :).Am stat vreo ora, si m-am prajit de m-am rupt. Foarte ciudat. Am fost eu destept si am tras slipul putin mai jos sa ma bronzez cat mai mult. Asa ca partea alba, care saraca nu vazuse ea soare niciodata probabil (ca la mine in dus nu ajunge soarele) s-a facut acum rosioara rosioara. Love handles sunt de neatins acum ... m-am dus dracului. Abia acum (dupa o zi) incep sa consider suportabila durerea cand le ating. Dar asta e, am vrut bronz :).Ne-am ridicat de-acolo si am facut o baie, si dupa ce ne-am zvantat putin am pornit spre camera sa ma ung eu cu alifii si sa ne pregatim de plecat la masa. Am facut ambele si uite ca am ajuns in oras, dupa vreo 20 minute de mers pe jos.Orasul arata ca o statiune, cladiri mici, destul de dragut. Cum ziceam, si cum mi-am dat seama dupa ce am ajuns in Surfers Paradise, e doar un mic satuc, dar e dragut. Am mancat ceva, am baut si o bere si ne-am pus iarasi pe plaja.Eu am mai intrat putin in apa si dupa ce-am iesit, mi-am luat tricoul pe mine sa nu ma mai prajesc, ca era destul de bine copt pt ziua respectiva, si am inceput sa studiez frumusetile naturii. Cand ce sa vezi.
Nu-mi imaginam ca o sa mai vad vreodata pe cineva din cei cu care am fost in excursia de Outback Safari, dar uite ca m-am inselat. Tocmai trecea pe langa noi Asya (rusoaica care statea in NY acum). Am stat putin de vorba cu ea si noua ei colega (guess what: nemtoaica), dupa care ele au intrat in apa putin si noi am continuat leneveala pentru inca 5 minute pana s-au intors. Am stabilit sa mergem sa mancam sushi (ca voia nemtoaica si Syca) si apoi sa mergem la Chicky Monkey (imparteau unele fluturase cu super oferta la bautura si mancare acolo). Ne-am dus acasa, ne-am schimbat rapid, am bagat un dus, ne-am geluit si gata de distractie. Am plecat spre oras.Se pare ca nu a fost o zi norocoasa, ca a inceput sa ploua aproape imediat ce am iesit din casa. Am luat-o noi la alergat dar pana am ajuns la Chicky Monkey, ne-a cam facut felul. Nu chiar rau de tot, dar oricum. Gelul de par se scurgea pe tricou, tricoul era aproape ud tot, chilotii in schimb erau uscati cum i-am scos din uscatorul de rufe. Macar atat.Am comandat rapid o bere, ca consumasem apa la alergare si am ras-o rapid. Am mai stat putin pe-acolo si se facuse de-acum 8 fara ceva, asa ca am plecat spre O'Sushi unde urma sa mancam carne cruda.Am asteptat noi fetele putin, dar cu slabe sperante ca or sa vina, din cauza ploii, asa ca s-a pus syca pe mancat putin, a bagat cateva farfuriute din alea de carne cruda si am tulit-o de-acolo inapoi la Chicky Monkey sa beneficiez eu de super oferta (5 dolari off la comanda de mancare). Am mancat si am mai luat un jug de bere si cum era destul de linistita atmosfera am tulit-o putin prin oras sa vedem ce se mai intampla pe-acolo.Orasul la fel de linistit, asa ca am tulit-o spre casa, ca eram osteniti si a doua zi dimineata urma sa plecam spre Surfers Paradise.
Poze din Byron Bay: to come soon :)

No comments: