Monday, November 10, 2008

1 noiembrie 2008(Sambata): Sydney

A doua zi in Sydney, am luat un tur de oras (29 dolari parca). Puteai sa urci si sa cobori de cate ori voiai. Desigur, inainte am fost sa mancam ceva. Mancare indiana cu 9 dolari. Ne-am saturat prea ieftin. Si buna.

Pe la 1 cred, ne-am suit in autobuz. Autobuzul din ala cu etaj si descoperit. Cam frig, dar vedeam frumos de sus. Prin urmare ne-am pus pe facut poze. Am oprit dupa ceva timp sa vedem zona cu turnuri si Opera House. Le-am vazut, frumos, dar nu impresionant. Poate doar faptul ca cu cat ne-am apropiat de centru orasului a inceput sa fie curat, zona centrala fiind chiar curatica.



Dupa cateva poze pe-acolo am luat primul autobuz si am continuat traseul. Am oprit sa vedem Chinatown (da, desigur ca este unul in fiecare oras din Australia). Au un soi de Europa, dar mai frumos si mai curat, plus o zona de restaurante unde stau cateii in vitrina (sau ce zic ei c-or fi aia). Sunt carora li se face pofta cand ii vad, eu nu intru niciodata cand vad asa ceva in vitrina. Pur si simplu imi taie pofta de orice animal prajit agatat in geam in strada, ca pe mileurile pe care le pune mama pe televizor. Prefer mileurile. Cred ca as putea sa le si mananc mai degraba decat animalele alea moarte atarnate in vitrina.


In fine, altminteri, zona era destul de curata si frumusel aranjata si nu erau multe restaurante cu 'mileuri' la geam. Nici pe departe cat erau in Amsterdam unde practic peretii erau facuti din animale prajite pe strada cu mancaruri chinezesti.


Ne-am miscat spre punctul de unde sa luam autobuzul de city sightseeing si ne-am pozitionat in statie admirand ce mai trecea pe strada. Ce sa vezi ... se pare ca ajunsesem numai bine cat sa prindem ultimul autobuz. Asa ca ne-am asezat noi acolo pe bancuta si am asteptat nerabdatori sa vina ultimul autobuz. Si am asteptat asa vreo 45 de minute cred, pana ne-am prins ca soferul nu mai avea chef de plimbari si s-a dus linistit si el acasa, sa se gateasca probabil pentru seara de sambata. Am injurat o tzara ca era fi frig rau de-acu si eram si noi obositi, dar asta e, am luat-o pe jos ca nu era chiar f. departe casa. Am ajuns cam in vreo 2 ore cu tot cu cateva pauze pe ici pe colo si o cina tailandeza si am inceput sa ne pregatim si noi sa iesim prin zona. Spuma de par pe care Syca o luase sa-si intepeneasca creasta a disparut de la baie in cam 30 minute :). Bine ca nici nu mergea, desi era noua, cine a luat-o a avut o surpriza. Sper macar s-o fi carat cateva orase pana sa-si fi dat seama :).

Anyway, ne-am imbracat noi si ne-am pornit spre oras hotarati sa intram si noi in niste baruri/cluburi sa vedem cum e viata de noapte in Sydney. Si am intrat, pana pe la 8 dimineata.

Ne-am dus intai intr-un bar (Madame De Briere parca ii zicea) unde ni s-a parut noua ca e activitate (20 dolari parca intrarea). Afara erau numai gazele de-ti picau ochii. Cand am intrat, parca se transformasera toate in broaste. Asteptau sa fie pupate probabil sa revina la forma de afara ... nu ne-am riscat. Destul de linistita atmosfera, am baut 2 beri si am tulit-o de-acolo. Urmatorul club am vrut noi sa fie unul la care era mereu coada, dar se pare ca era full, nu mai primeau baieti, doar fete. Probabil ca erau deajuns inauntru. Ne-am multumit cu un "sorry guys, can't let you in" si am zis sa mergem in altul. Am gasit noi unul care i-a placut lui Syca si am zis ca sa vedem ce e si acolo, dar voiau act de identitate. N-aveam ce face ca in majoritatea voiau asa ceva si ne-am dus sa luam din camera (nu eram departe). Am revenit si am intrat. Inauntru era super atmosfera, multa lume, multa galagie, nu se dansa f. agitat dar erau multi pe ring miscand cat de cat. Totul frumos pana acum, dar ce sa vezi. In tot clubul erau doar vreo 3 sau 4 fete si muuulti baieti :). Eu am zis tzava ca asta-i club de baieti. Ii zic lui Syca in timp ce ne duceam la baie, dar nu prea m-a crezut :). La baie in schimb si-a schimbat parerea cand unul de-acolo s-a uitat la noi dulce si a glumit ca "no peeking, haha" :))). Ne-a palit rasul pe amandoi si am iesit de-acolo, am mai stat vreo 2 minute si am tulit-o :). Oricum bine ca eram 2 ca puteam zice ca suntem impreuna, ca altfel cine stie cum ieseam de-acolo?!

Dupa experienta asta, ne-am mai plimbat putin prin zona si n-am mai gasit nimic f. interesant asa ca am zis sa mergem la The Ghan (parca asa se scrie) unde fusesem putin si cu o seara inainte si era draguta atmosfera. Acolo am stat cel mai mult, vreo 2 ore pe putin. Am bagat cateva beri, am dansat putin cu cativa pe-acolo, niste Irlandezi obositi printre altele. Am uitat sa zic ca peste tot, majoritatea erau terminati deja, indopati bine cu alcool. Pe la 5 cred, am plecat de-acolo ca se cam terminase si acolo. Am trecut rapid si am bagat un cartof prajit de la unii, foarte buni, dupa care am ajuns sa intram in alt club pe-acolo. Era singurul deschis la ora 6 si ceva. La coada ne-am intalnit cu unul gras si pitigaiat care vorbea un pic alintat asa (David), care la un moment dat a inceput sa-i faca ochi dulci lui Syca si sa-i trimita saruturi :)). Prea tare :). Ne-a spus prietenul lui blond, care-l tinea de mana ca e ziua lui si sa-l iertam. L-am iertat ca era simpatic. Am intrat noi cu ei in disco (de altfel daca nu ziceau aia ca suntem cu ei nu stiu daca intram), si guess what??? Discoteca era tot de baieti ;). Acu probabil pentru ca era cam singura deschisa la ora 7 mai erau si de-alde noi, dar majoritatea erau prietenosi unul cu altul. De altfel DJ-ul era transvestit.

Discoteca era interesant facuta. De inauntru puteai sa veci ceva ceva afara, dar lumina de afara nu prea putea trece prin geamuri. aveau un soi de folie pusa pe geamuri. Asa ca desi afara era o lumina de te orbea, inauntru puteai sa o tii cu petrecerea pana seara fara sa-ti dai seama ca s-a facut zi deja.

De-acolo, ne-am miscat si noi finally la hostel la un nani de cateva ore. A doua zi urma sa plecam spre Canberra.

No comments: