Monday, November 10, 2008

31 Octombrie 2008 (Vineri): Sydney

Am ajuns in Sydeny pe la 6 dimineata, am luat un tren/metrou de la aeroport (care arata jalnic) si am ajuns cam in 20 min in statia centrala. De-acolo pe jos pana la hostel - cam juma de ora de mers lejer.
Ce te loveste de cum ajungi in Australia, si continue sa te loveasca din ce in ce mai tare pe toata sederea in tara asta este nivelul de dezvoltare a turismului. Este incredibil! Nu am vazut nici macar pe departe asa ceva in nicio tara europeana, si le-am vazut pe cele cu turismul mai dezvoltat. Parisul putem sa-l stergem de pe harta in comparatie pana si cu un amarat de sat de aici.
Cum ziceam, in orice gara de aici, inclusiv cea din Sydney, sunt sute de fluturase in niste suporturi speciale. Gasesti de la cazare in tot soiuri de hosteluri sau hoteluri, pana la unde sa mananci, ce tururi sa vezi eu stiu ce (orice gasesti) .... absolut tot ce ai putea face in locatia respectiva si imprejurimi. Iti iei un teanc de fluturase si pleci mai departe.

Am ajuns la hostel (Funk Hotel), unde mai era un teanc de fluturase la fel de variate. Desigur, multe se repeta. De asemeni, poti face rezervari de la hostel si mai primesti si super pret pt asta. Este un soi de deal prin care hostelul primeste reducere de 20% din suma, din care iti dau tie 10% ;). Toata lumea castiga.

Hostelul, arata cam ca o casa de 2 etaje, maricica, cu un hol aproape circular din care intrai in camerele spre exteriorul cladirii, in mijlocul ei fiind baia, dusurile etc. Casa probabil s-a murdarit rau de la o petrecere ceva, si au zis ca decat s-o varuiasca mereu, mai bine o manjesc si mai rau si ii spun ca-i FUNK ;). O idee buna de altfel. Cam asa arata hostelul. Nici f. curata, dar nici foarte curata. Oricum, tinand cont ca noi veniseram din Hong Kong unde camera abia daca ne incapea pe amandoi, aici cand am ajuns intr-o camera in care puteam merge fara reguli de circulatie complicate, am fost chiar satisfacuti, chiar placut impresionati. Am vorbit cu seful cu lenjeria (un indian) care ne-a pus lenjeria si ne-a spus ca e curata dar n-a mai avut chef s-o calce ... am dat afirmativ din cap si am zis ca e ok ca oricum nici eu n-o calc acasa. A fost foarte satisfacut. Lenjeria la drept vorbind nu mirosea f. rau, am putut dormi destul de ok in ea. Cred ca era spalata dar o bagase la programul cel mai scurt sau ceva. Era ok.

Eram varza dar am zis sa mergem totusi sa mancam ceva si ne-am miscat pana alaturi unde am mancat un lighean de ochiuri cu carnati si sunca si cartofi si nici nu mai stiu ce era ... f. bun si numai cu vreo 13 dolari (adica ~6.5euro). Desigur am bagat si o berica (5 AUD = 2.5 Eur). Berea ok, ca a noastra, clasica. Normal ca am luat ceva loco.

De-acolo in camera sa bagam putin somn ca eram terminati dupa noaptea de la Macao cand nu dormiseram decat vreo ora. Si ne-am pus in pat pe la vreo 12-1 la pranz. Syca a mai rezistat vreo ora si a mai sortat niste poze, eu am bagat somn instant. Pana la 8 nici n-am respirat. La 8 am inceput sa facem amandoi ochi. Cu greu ne-am miscat, mai mult pt ca era super galagie afara. Era vineri seara, si colac peste pupaza era si seara de Halloween. Asa ca ne-am imbracat si ne-am pornit prin oras sa vedem ce si cum. Am luat si un pliant pe care ni l-au dat de la hostel pentru ca stateam mai mult de 2 nopti cu diverse bauturi gratis la diverse baruri si alte din astea. Am zis ca poate gasim v-unu din alea si beneficiem de statutul de backpacker.
Am uitat sa zic ca ei au tot soiul de oferte pt backpacker. Inclusiv firmele de transport (autocarele si trenul) au preturi speciale pt backpacker. Tre sa cumperi un card de 34 dolari si ai preturi speciale apoi. Noi n-am avut nevoie ca oricum am aflat prea tarziu (acu 2 zile) si de-acu mergem doar cu avionul ...

Asadar am plecat in oras. In oras, cum spuneam mai devreme, numai exemplare deosebite. Toata lumea imbracata de discoteca in stilul englezesc. De altfel este o asemanare zdrobitoare intre Londra si Australia la cum se distreaza cel putin. Baietii sunt niste modificati genetic. Toti sunt de minim 1.8 metri asa si bine facuti. Nu sunt burtosi, doar solizi, multi cu multe stampile de la sala de fiare. Fetele pe masura, inalte, frumusele foc, multe blonde, dar nu numai. Inclusiv de alte natii, in special chinezoaice, mai putin indience sau negrese. De altfel negri aproape ca nu am vazut. Sunt destui de putini. Fetele erau imbracate toate (fara exceptie aproape) in rochie fie simpla, fie ceva cu un anumit specific mai cool ca de Halloween, cu diverse machiaje etc, si musai cu pantofi/sandale cu toc. E treaba clara aici, nu se poate altfel. E frumoasa privelistea, ce sa zic, nu te incurci.
Noi ne-am plimbat putin pe strada cu baruri/cluburi, pe care stateam si noi de altfel, vreo ora dupa care ne-am dus spre un bar de care auzisem de la hostel. Acolo atmosfera f. faina, am luat si noi 2 beri la 5 dolari bucata si am admirat frumusetile naturii. Au venit la un moment dat vreo 4 fete si au ras niste shut-uri de vodka cred combinate cu energizant. Se pare ca asta beau fetele aici.
In cateva ore zona respectiva era plina de oameni beti. Fete, baieti, nu conta, toti erau pulbere. Noi ne-am miscat spre casa sa mai bagam un somn, ca ar mai fi mers, dar am stabilit sa stam mai mult in urmatoarea zi (sambata). Si am fost .... cu multe peripetii :).

Poze din Sydney sunt intr-un post anterior.

No comments: