Thursday, September 24, 2009

romanii si conspiratiile

Imi povestea cineva ca la o discutie cu un manager strain, la o intrebare a unui roman in cautare de conspiratii, acesta a precizat ca romanii sunt predispusi sa vada conspiratii in orice.
Domle, sa mor io daca nu-i asa. Acu sa crap. Am primit zeci de email-uri cu conspiratii si am auzit sute de teorii conspirationale. Romanul (nu bag mana in foc ca doar noi) e capabil sa vada o conspiratie in orice (a se citi ORICE). Parca ne place sa vedem lucrurile asa negativ si nu putem crede ca viata si in special oamenii pot fi si pozitivi si buni. Oare de unde vine toata neincrederea asta?!

Om fi noi inventivi domle, dar chiar sa vedem ceva rau in orice se intampla pe lumea asta ... parca nici asa. Desi cred ca nimeni n-o sa ma contrazica ca e antiproductiv sa gandesti asa, totusi muuuulti oameni continuu gasesc teorii conspirationale si sunt extrem de receptivi la astfel de teorii (desi uneori sunt complet ilogice).

Ultimul exemplu: "In sfarsit o femeie din Austria a fost suficient de puternica si a decis sa relateze adevarul in fata lumii intregi si de aceea dupa cateva zile a pierdut locul de munca, ceea ce reprezinta dovada ca vaccinarea in forta a populatiei care are loc in SUA, Canada, Australia si Marea Britanie nu e deloc sigura asa cum ni se prezinta!"
Pai cat de stupid sa fii taica sa te gandesti ca fix SUA, Canada, Australia si Marea Britanie sunt primele tari in care se aplica virusul care e probabil facut in una din tarile astea?!?! Hellou ... anybody there?! stupid bastard conspirational!
Sigur, conspiratia nu e pornita de la noi, dar asa bine prinde la noi ... ca o portie de papanasi (ce? mi-e pofta! :D).

Daca ceva e bun, domle, trebuie sa fie o conspiratie la mijloc. Noua chiar nu ne vine a crede ca se poate si bine ... hmm ... si oare cum incurajam noi lucrurile bune in felul asta?! Vrea omu de treaba sa faca ceva bun ... no no, trebuie sa fie un scop ascuns acolo undeva ... nu se poate domle sa fii tu bine intentionat ... nu nu ... stiu eu ca tu de fapt vrei altceva, nenorocitule! Nu ti-ar fi rusine?

Concluzia? Tre sa fie o conspiratie in spatele post-ului asta ;). Search for it :) Dau o bere cui gaseste cea mai misto conspiratie la ce-am scris eu aici :)

2 comments:

Adrian said...

Eu cred ca de fapt esti spion dublu iraniano-american. Initial americanii au creat un virus (sa zicem cel al gripei porcine). Exploatind ura musulmanilor pentru vest l-au dat lor. Acu tu ca spion iranian te-ai infiltrat si l-ai raspandit in Marea Britanie.
Pe de alta parte americanii vor si ei sa cistige un ban (cinstit?!?). Asa ca dau si vaccinul. Pe de alta parte organizatia de spionaj americana din care tu faci parte a hotarit ca tre sa rezolve si problema suprapopularii. Asa ca au modificat vaccinul si ti l-au dat tie.
Tu, acuma in calitate de spion american tura asta, te-ai dus la producatorul de vaccinuri si ai schimbat formula.
Si uite asa iranienii isi potolesc ura fata de vest, americanii fac o groaza de bani si in plus, este rezolvata si problema poluarii si suprapopularii. Astfel, candidatul democrat, sustinut de organizatia secreta de spionaj, va deveni presedintele SUA.

stefi said...

deci ai un creier stricat. un exemplu minunat de creier conspirationist :)). anyway, challange-ul era de ce am scris eu postul. care ar fi motivul ascuns? de fapt vreau sa ascund ceva cu asta ... etc.:)