Tuesday, September 22, 2009

prostitutie, sex si droguri

Uite ca au ajuns si guvernantii nostri sa discute aceasta 'problema', asa ca am sa imi exprim si eu viziunea mea pe acest topic :)

De ceva timp tot fac lobby (in cercuri restranse ce-i drept), ca daca tot inchid astia pravalia in Amsterdam, sa facem noi un Redlight District prin zona p-aci.
Inainte sa comenteze careva, vreau sa precizez ca o astfel de zona (de destrabalare controlata ... atat cat se poate), se poate gasi cam in orice tara, in general in zonele destul de centrale (e.g. Bruxelles - langa gara este strada cu vitrine, Stuttgart - este strada foarte aproape de centru unde gasesti optiuni dupa gust ... desi mai slabut decat in Bruxelles, in Lyon - la fel, desi aici e mai retras). Asta cat am vazut eu ... dar sunt convins ca nu sunt singurele locatii.

Asa. Sa ne aducem aminte ce au facut si americanii (pe care desigur, noi toti ii admiram si vrem sa traim ca ei ... ne mai trebuie doar vreo 30 kile de fiecare pe solduri si 2 masini si suntem acolo). Au construit Los Angeles-ul intr-o zona moarta. Nu stiu daca mai e acum, dar stiu ca in trecut era o cladire intreaga langa Los Angeles (din auzite ... n-am fost personal), unde te duceai din etaj in etaj si rezolvai probleme mai complicate sau simple exercitii ... dupa buget si dorinte.

Cum Romania e cam desert din punct de vedere economic cam peste tot, eu as zice, sa facem si noi un Los Angeles, intr-o zona unde oricum nu merge mai nimic, si sa limitam doar acolo. Un fel de mini tara in tara. Propun sa facem in Harghita si Covasna ca tot voiau ei sa isi faca afacerea lor acolo :).

Si in felul asta am obtine nu doar muuuuuulti bani (care de exemplu i-am putea directiona fie in autostrazi, fie in invatamant), dar am pastra si forta de munca acasa (romancele noastre frumoase n-ar mai trebui sa-si caute job pe-afara), plus ca am capata super vizibilitate (ca in politica, decat deloc, mai bine reclama negativa), plus ca s-ar putea impulsiona si turismul de alt fel, ca omul daca isi face un concediu de 7 zile in Lost Angels Romania, n-o sa stea doar acolo poate, 2-3 zile poate mai baga si un ski ceva.

Eh, ce ziceti? Nu-i asta afacere de afacere? ;)
Acu serios vorbind, eu as porni un astfel de proiect azi. Ma ofer Project Manager pentru asa ceva. Sau QA leader o fi mai bine?!

1 comment:

stefi said...

Vreau sa fac o precizare. Drogurile usoare mi se par o problema mult mai mare decat prostitutia. De altfel, legalizarea prostitutiei nu mi se pare ca ar avea vreun dezavantaj.
Deschiderea intregii tari la droguri usoare, s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutia ... ideal ar fi sa putem face asta doar pe o zona ... desi s-ar putea sa fie greu de pastrat doar in zona respectiva .. mai ales cu coruptia din politia de azi ...