Monday, September 7, 2009

Biserica si religiile - bun sau rau?

Scuze pentru exprimarea colorata, dar ma kk pe ea religie si in special pe biserica si preotii sau calugarii incompetenti care n-au fost in stare sa acumuleze informatia logica din lumea asta si se dau destepti dupa ce au citit cantat (sau asa zic ei) trei randuri dintr-o carte de rugaciuni.

Dupa parerea mea, religia este cea mai mare piedica in calea dezvoltarii inteligentei. Iti da niste explicatii stupide si nedemonstrabile si te linstesti crezand ca esti destept si stii tot ce-ti trebuie sa ajungi in Rai.

Nu mai spun ca conceptul de Rai e undeva unde te duci si stai linistit si relaxat si iti canta ingerasii sa nu cumva sa te stresezi :). Cat de stupid tre sa fii oare sa crezi asa ceva? Cat de stupid si incapabil poti sa fii sa-ti doresti sa fii complet neproductiv si sa vezi din statul degeaba continuu ceva bun?!

Si sa te mai minunezi ca natia asta de tampiti credinciosi e neproductiva si retardata. Pai cum masa sa nu fie? Te duci sa te rogi la biserica decat sa citesti o carte care poate te face mai destept si te ajuta sa pui si tu o caramida la civilizatie.

5 comments:

Monica said...

Nu vad ce legatura are neproductivitatea cu religia :P
In caz ca nu ai remarcat, biserica catolica e mult mai activa si implicata in viata de zi cu zi decat cea ortodoxa

stefi said...

prostia si incompetenta are legatura cu religia ... productivitatea poate ca nu are f. direct ...

Anonymous said...

"After coming into contact with a religious man I always feel I must wash my hands.", Nietzsche dixi :)

Monica said...

Hai sa fim seriosi.
prostia e genetica iar incompetenta in nici un caz nu tine de religie, ci de mentalitate.

Argumentatia e la fel de discutabila ca si aia ca ar fi de vina clima pentru incompetenta (daca e clima buna si relieful favorabil, muncesti mai putin pe camp si in general..deci se creaza mentalitatea ca merge si asa ).

stefi said...

Prin prostie nu inteleg capacitatea ta intelectuala cu care te nasti, ci nivelul tau intelectual la care ai ajuns ... etc (inteligenta). Si asta are legatura cu religia. E o chestie de atitudine.
Anyway, cum am mai discutat pe ym :), sunt deacord ca religia la baza transmite niste valori bune, dar tot rahatul si interpretarea care s-a facut pe marginea lor e complet daunator. Multi oameni respecta regulile facute chipurile pentru a obtine acele valori, dar care au denaturat mult in timp cu ajutorul preotilor corupti etc.
Probabil daca toti credinciosii nostri ar respecta doar valorile de baza indicate de religie ar fi mult diferit.