Tuesday, July 22, 2008

agentii imobiliare

Ma intreb daca agentiile imobiliare din alte tari fac tot atat de multa munca cum fac cei de la noi?!

La noi, daca te duci la o agentie, singurul lucru pe care-l fac este sa citeasca ziarul in locul tau. Ba mai putin. Nu citesc ei ziarul, ci doar au un softulet facut de altii care contine ultimele anunturi (probabil sunt niste negri mititei care citesc ziarele si baga anunturile in baza de date pentru firma care face softul) . Deci nu prea fac nimic.
Apoi sa zici ca incearca sa-ti obtina un pret bun, ca-s eu stiu ce negociatori. De unde atata?! Oamenii astia nu stiu cum sa-ti prezinte cea mai scumpa oferta ca doar comisionul e procent din pret! Si sa te intrebi apoi de ce sar preturile pe piata ...

Nu stiu cine a gandit sistemul asta, dar mi se pare complet gresit. Daca ar fi sa fac eu sistemul de plata a agentului imobiliar as face exact ca la chelneri: taxa fixa obligatorie (care sa fie nu procent dintr-o suma ci sa fie fixa pe o gama de preturi si produse) si restul sa fie oferiti ca un fel de bacsis agentului. In felul asta scopul agentului ar fi sa multumeasca si vanzatorul si cumparatorul ca sa primeasca in plus de la ambii.

Oricum procentul de 3% pe care il cer ei mi se pare enorm. Si cand ma gandesc ca sunt probabil multi care nu negociaza deloc procentul ala si chiar platesc cei 3%!!!

Mama ce natie de prosti suntem! Si tot in acelasi timp: mama ce profitori suntem! ca si agentii aia tot ai nostri sunt ...

No comments: