Thursday, March 4, 2010

nervi, nervi si iar nervi

Am ajuns la 30 de ani si uite ca tot nu pot intelege de ce se enerveaza lumea asa rau cateodata. Ba vezi pe unul la un semafor grabit si nervos, ba pe unu ca nu-i iese nu-s ce, ba ca i s-a julit copilu la cot, ba ca i-a zgariat masina in parcare, ba ca i-a desumflat unu rotile ca a parcat gresit ................... n-am eu ani sa termin lista asta.

Lasand la o parte ca de multe ori ala de se enerveaza e vinovat ... nu intram in detalii din astea. Presupunand ca e vina altuia, tot nu ma prind ce se poate intampla asa rau de tre sa se enerveze omu intratat.
Oare ce-ai pierdut in micul incident chiar e asa tragic .. chiar nu poti sa-ti revii in urmatoarele 5-10 min gandind putin spre viitor, spre solutii de remediere? E atat de greu sa accepti ce s-a intamplat si sa mergi mai departe si sa te gandesti ce ai pierdut, cat de mult iti trebuia cu adevarat si ce poti face sa recapeti si cat de greu va fi?
La ce te ajuta sa te enervezi? La ce te ajuta sa te blochezi in momentul respectiv si sa vezi negru in viitor? Nu ca n-ar fi solutii, ci doar ca vrei tu sa vezi negru (creca se poarta negru in viitor ... don't know).

Anyway, n-am patit niciodata sa se intample ceva atat de naspa incat sa nu pot sa vad macar o solutie la orice kkt care mi s-a intamplat. Sunt convins ca oricine ar fi capabil sa vada solutii daca nu s-ar bloca in momentul ala de semi-esec si ar evalua la sange ce e cu adevarat important in viata.

Adica nu-ti faci griji ca nu prea stii cum sau de ce traiesti tu si tot neamul tau, nu iti faci griji ca creierul tau proceseaza doar o mica parte din informatia primita din mediul inconjurator, nu-ti faci griji ca in maxim 60-70 de ani n-ai sa mai fii in viata, nu-ti pasa ca in teorie un obiect poate fi in mai multe locuri deodata, nu-ti pasa ca traiesti pe o planeta din atatea miliarde de altele despre care nu stii mai nimic nici tu nici restul lumii, dar iti pasa ca ti s-a patat bluza sau ca ti-a zgariat cineva masina in parcare sau ca cineva a parcat pe locul tau si trebuie musai sa-i dai o lectie sa il blochezi si tu etc.

1 comment:

the dreamer said...

hi hi...stii ca si eu ma intrebam cam acelasi lucur? de ce sunt oamenii asa de incruntati si nervosi?? de ce nu mai stie lumea sa zambeasca chiar si unui necunoscut?