Sunday, December 7, 2008

uninominalul clasei politice

Tin minte cat lobby am facut la vremea referendumului pornit de basescu pentru un uninominal majoritar (http://stefanicai.blogspot.com/2007/11/eu-cu-cine-votez.html).
Nu s-a votat la vremea aia ... de ce? .. pentru ca nu ne pasa, desigur. Na ca acum am ajuns sa ne para rau ai zice si ca se pare ca pana si partidele gen PSD cred ca varianta lui Base era mai buna.
Toata lumea e deacord ca legea uninominalului e de kkt si ca trebuie schimbata mai mult spre o varianta majoritara ca sa fie mai fair. Oare acum cateva luni cand au votat-o de ce nu s-au gandit la asta?!

Mai ingrijorator (desi de asteptat) este un articol pe care l-am citit nu mai stiu din ce ziar in care un politician german spunea ca a fost intr-o sedinta cu toti presendintii de partid in Romania si i-a intrebat cum functioneaza uninominalul la noi ca i se parea prea complex. Ghici! Nimeni n-a stiut sa-i explice sistemul.

Concluzia, asa cum ne-am bagat noi tzava in referendum, asa si-au bagat si parlamentarii nostri. Intrebarea e care si-o scoate primul?!

1 comment:

Le MaƮtre said...

cred ca am citit si eu acelasi articol - era sefa Bundestag-ului care concluziona mirata ca sistemul de vot romanesc este atit de incilcit incit nici macar cei care l-au adoptat nu pricep mai nimica. asa e cind se gindeste cu picioarele si inspre interesele partidului, ce sa mai... Iese nea Caisa pe locul III si ocupa un loc in Parlament dupa redistribuire... Legea cui o facut-o, a' si miine de 'otzi!