Sunday, April 18, 2010

workflow-ul vietii normale

Vorbeam cu un prieten acum o sapt si ceva despre viata tipica a unui om. Desigur sunt si exceptii, dar nu despre ele vreau sa vorbesc acum.

In general omul trece printr-o scoala, parintii il imping de la spate mereu sa faca mai mult decat ei, sa invete aia si aia si cealalta, sa ajunga mare si tare. Sau sa faca mai multi bani etc, depinde de parinti si de situatia lor materiala si de nivelul de cultura.
Asa ca copilul invata, munceste si se face mare, face bani, devine 'cineva' etc. Intr-un final se casatoreste si se 'stabileste' la casa lui, cum se zice. Dupa un timp, cand isi da seama ca el nu poate face ceva semnificativ in lume (sau din alte motive - deja evidentiate in postul 'ratiunea de a face copii'), se gandeste sa faca cativa copii, ca poate ei reusesc sa faca diferenta. Dupa care toata viata lui/ei si-o dedica copiilor si sacrifica tot pentru micutii bastarzi.
Pana aici toate bune si frumoase, dar problema vine cand copilul (copiii) fac exact la fel ca parintii. Altfel zis, paseaza mai departe jobul de a face ceva, copiilor lor.

Prin urmare, omul 'normal' nu face nimic, decat sa asigure supravietuirea speciei/familiei.

Asa ca, nu fiti normali! ;)

Stef.

No comments: