Friday, August 31, 2007

game over

Iaca s-a terminat vacanta mea.


Intr-un final, dupa ce am schimbat traseul de cateva ori am mers spre Paris (inca o data ... deja stiu centrul orasului fara GPS) - inca o data dezamagiti de oras exceptand partea centrala. Am stat la Etap Hotel (traiasca Accor hotels ca au facut hoteluri ieftine) fix langa o piata - un fel de piata de second hand-uri unde am dat de vreo 6 romani numai ce-am trecut pe-acolo, si un jeg pe strazile alea de zici ca .ro luceste nu altceva.

In Paris n-am vazut nimic nou ca Versailles era inchis marti. La fel si La Vilette (muzeul stiintei). No comment.


De-acolo ne-am dus in Lyon sa stam peste noapte. Targetul era sa ajungem pe coasta de azur si mont blanc.

Ce sa vezi in Lyon. Hotelul era fix langa unde stateau domnisoarele de una doua nopti - dupa cati bani ai. Am oprit sa intrebam cat costa dar nu le-a placut de fata noastra se pare. Erau doar colorate de-a lor (nu de-ale noastre). Nu ca am fi fost dispusi sa investim, dar eram curios cum variaza preturile across the globe.

De la Lyon, la Marsilia. Am vizitat putin Marsilia seara si a doua zi ne-am miscat spre Aqualand langa Cannes. Super la parc desi a plouat putin. Totusi destul de aglomerat.

De-acolo ne-am miscat spre Monaco-Monte Carlo. Foarte cool in Monte Carlo. Orasul e relativ mic, dar e pe un deal destul de abrupt si sunt case pana sus si strazi in spirala. Seara se vede bestial.

Pe la 10 ne-am pornit spre Nice - super misto!!! Am luat o pizza de la un italian si ne-am asezat la malul marii cu o bere si pizza. Nice.

Ne-am urnit la vreo juma de ora sa ajungem putin si in San Tropes. Am ajuns pe la 1 si ceva. Ne-a picat fata ce iahturi au aia acolo. Oraselul e plin de mosi cu blonde, iar cei mai tinerei cred ca baga prafuri zilnic. Cum noi eram imbracati in trening o domnisoara ne-a si agatat sa ne intrebe de o tigara. La cum aratau aia acolo nu ma mir de ce ne-a luat drept dealeri :D.

Am vrut sa plecam da hop ca nu mai era gaz si cum se stie, Franta e cea mai de kkt tara de pe glob unde nu poti plati decat cu shiturile lor de carduri. Prin urmare dupa ce ne-am plimbat vreo juma de ora dupa o benzinarie dupa indicatiile unor politisti, am mai stat juma de ora la o benzinarie am dat peste un MacDonalds langa benzinarie si am gasit 3 baieti rupti de beti dar de treaba. Au pus cu cardul lor si le-am dat cash.

Am dormit cateva ore in Marsilia si dimineata ne-am pornit spre Mont Blanc. Cel mai misto loc din toata excursia! Privelistea de sus e super super tare.

Am dat o fuga chiar si in Elvetia - Geneva, desi Martu n-avea pasaport am trecut ca aveam masina de Belgia ;).

De la Mont Blanc, la Love Parade in Essen, Germania, de-acolo la Amsterdam - cel mai plictisitor oras, si inapoi in Belgia.

Cu o mica problema de decolare - n-am mai plecat din Charleroi ci din Stuttgart ca am pierdut avionul ... dar am ajuns bine in tara.

Dupa un welcome demn de .ro - mi s-a furat laptopul in prima noapte in RO, si drumurile naspa si claxoanele permanente din Bucuresti, iaca sunt din nou in tara si m-am reobisnuit cu ce-i pe-aici oarecum.

No comments: