Friday, March 4, 2011

final de jobbing

Uite ca am ajuns si la un final de jobbing in Australia dupa o luna de improscat cv-uri in stanga si in dreapta (probabil undeva intre 50 si 100 tot am aruncat, daca nu si mai mult).
De luna urmatoare o sa lucrez la baietii astia (www.dialog.com.au) ca programator la un proiect f. fain (pentru clientul lor Telstra - www.telstra.com.au), cel putin din descrierea lor. Revin cu detalii dupa ce incep :).

Pe scurt o comparatie cu Romania la final de jobbing:
- joburile se gasesc aproape exclusiv prin agentii
- interviurile sunt mult mai usoare decat in Romania si conteaza enorm felul cum te comporti la interiu, mult mai mult decat ce stii tehnic. Din vreo 4-5 interviuri tehnice la care am fost, la niciunul nu m-au intrebat mai mult de 30 min chestii tehnice. La toate in general a inceput cu vreo 10 min in care povesteau ei despre job, apoi vreo 15-20 min povesteam eu ce-am facut pana acum, apoi vreo 20 min intrebari tehnice, dar chestii destul de generale, dupa care intrebam eu despre job si companie. Cam asa a fost peste tot, interviul 'tehnic' fiind de o ora maxim in toate cazurile.

In mare, a fost mult mai usor sa-mi gasesc job decat estimam eu ... eu estimam sa-mi ia undeva intre 2 si 3 luni sa gasesc ceva ok. Se pare ca intr-o luna am primit 2 oferte deja si ma astept sa mai primesc una sapt viitoare, dar oricum cea pe care am acceptat-o e cea mai faina ca si proiect la care lucrez cred.

Asa ca cine vrea sa se mute aici, cel putin pe IT, treaba-i buna ;).

7 comments:

Syk said...

salary ??? ca oricum ziceai ca in AU toate salariile is publice, tre sa te conformezi intru totul ;)

stefi said...

doar la recruiteri se zice ... si eu nu-s deacord nici cu asta :)

stefi said...

dar e ok, nu mor de foame :)

Le MaƮtre said...

Bun asa coane, sa fie-ntr-un ceas bun!

Intr-o luna o intind si eu de-aici (phew!); am luat job-ul din BCN :)

gd said...

hai bre, zi salariul :)

stefi said...

Hei, maitre, ma bucur sa aud vesti bune!! Sa fie cu bafta si sa ne vedem cu bine prin BCN :). Am deja 2 de vizitat cand mai ajung acolo, clar tre sa ma prezint cu prima ocazie :). Anyway, daca ajungi primul pe-aici, berea e buna.
Gib, cand vii aici sa bem berea aia de la pariul ala pe care oricum il pierdeai, iti spun salariul :)

gd said...

hehe, mi-ai facut pofta de o berica :)