Wednesday, March 20, 2013

Australia dupa 2 ani jumate

Ma uitam la un filmulet cu niste retarzi de prin romania, intitulat "Cele mai tari interviuri". Chipurile ar trebui sa fie distractiv, dar pe mine m-a cam speriant, mai ales la gandul ca o sa ajung in tara pentru aproape o luna in doar 2 luni de-acu. Si ma gandeam ca n-am mai scris nimic aici de cel putin jumatate de an. Ce sa vezi, se pare ca n-am mai scris de un an jumate! Cand o fi trecut timpul asta oare?! Parca ieri am postat ultima oara.

Ma uitam si la ultimul post legat de comparatia dintre Australia si Romania :). Ghici ce? M-am cam inselat.

Momentan nu ma pot imagina trainind in alt loc decat in Melbourne. Nici macar in alt oras din Australia.
Orasul asta e atat de fain ca n-am timp si cuvinte sa-l descriu. Practic orice iti poti imagina, este aici. Nu sunt munti, e drept, dar tot se gaseste pe unde merge la 'bush walking' cum zic ei - un fel de mers la munte fara munte :). Si daca ai si un grup fain, merge si fara munti. Acu nu zic, abia astept sa ajung acasa sa dau o fuga la munte! Din aia adevarati si frumosi, uhuu, ma mananca talpile deja.

Cand ma uitam la filmul ala 'funny' ma gandeam ca aici rar vezi oameni de genul celor din film. Iar oameni asa beti la volan, practic nu exista pe-aici. Sa fie pentru ca amenda minima (exceptand alea de parcare care-s un pic mai blande) e 141 dolari? Posibil. Oricum, e lucru bun. Cel mai rau aici mai e v-unul super alcolizat in tramvai (repet - doar unul!) care incearca sa vorbeasca cu tine si daca tu nu-i raspunzi iti bate obrazul :) si zice ca el e sociabil si tu de ce nu esti. Cam atat.

Altfel, tot anul se intampla ceva interesant in orasul asta - Australian Open, Formula 1, sunt vreo 4 festivale de film (strain, desen animat, amatori, etc etc), tot soiul de concerte de muzica la care n-am fost - dar sunt acolo pentru doritori, festivale de teatru, festival de comedie (2 luni de comedie zilnic din toata lumea), festival de incurajarea artelor destinat tinerilor/noilor artisti, conferinte tehnice, campionate amicale de orice sport. Si multe altele pe care sigur le-am uitat...

Dupa aproape 2 ani am ajuns in sfarsit si eu la o companie care arata ca cele cu care m-am obisnuit in Romania - cu oameni destepti, muncitori, cu idei, prietenosi, care vor sa faca ceva. Din pacate (sau nu) lucrez la contract acum, deci o sa ma despart de ei cand plec spre tara, dar sa speram ca mai prind alte contracte cu ei cand ma intorc.

Abia astept sa ajung acasa, si parca nu mai vine 28 mai sa ma urc in avion, sa vad pe toata lumea dupa atat timp, sa beau o bere romaneasca in centrul vechi sau in Iasi la unul din barurile consacrate, sa vad daca shaworma e la fel de buna, sa mananc toate delicatesele de-acolo - yammi!! -, sa mananc inghetata adevarata si buna! si sa ma duc in vacanta cu ai mei. Nu mai zic de Spania, la cursul de parasutism si la experienta de a trai in alta tara.

Dar in acelasi timp, abia astept sa revin in Melbourne la prietenii de aici, la gasca de la improvizatie, la super showurile cu care am inceput sa ne obisnuim spectatorii si la jam-urile super fun, la excursiile la munte cu gasca de la grupul de hiking, la petrecerile de casa noua (care sunt o data pe luna macar mai nou :) ), la campionatul de tennis unde in sfarsit am inceput sa mai castig si eu :), la excursiile pe motor, la moto grand prix si mai ales la noua firma pe care incerc s-o pornesc.

Sa ne vedem cu bine in tara si va astept prin zona cand v-ati saturat de viata 'distractiva' din tara ;).

Stef.

2 comments:

Syk said...

Bre, iar vrei sa ne demoralizezi dis-de-dimineata.

Ursuletul said...

Cam te contrazici: are de toate, dar greu gasesti o companie cu "oameni destepti, muncitori, cu idei, prietenosi, care vor sa faca ceva".
Si la ce bun sa ai concerte cand tu vrei munte?
Cand m-am mutat in Bucuresti, m-am bucurat si eu de asta, dar eram de 100 de ori mai des la munte decat la concerte.