Monday, December 5, 2011

o noua comparatie dintre Australia si Romania

Dupa un pic peste un an de stat pe aici, am un nou review :)

Australia, ca si Belgia, e o tara pentru mosnegi. Totul bine si frumos, relaxat, calm, daca iti place sa stai cu burta la soare si sa freci menta toata ziua, nu poti fi intr-un loc mai bun. Nu mai zic ca nici salariile nu-s de neglijat. Altfel zis, visul romanului, multi bani, pe stat degeaba :).

Eu am ajuns aici sa lucrez in cea mai mare firma australiana si cea mai de rahat in acelasi timp. Fosta firma de stat, cu mentalitatea neschimbata. Cred ca din toate email-urile pe care le-am trimis de cand am ajuns aici, mi s-a raspuns la maxim 10% :). Lumea pur si simplu ignora orice. Mi-aduc aminte de discutia din Iasi cand am fost la o bere cu gasca de-acolo si vorbeam de firme de stat vs firme private. Mda, intradevar asa-i. De rahat.
Prin urmare, am inceput voios sa-mi caut urmatorul job, cu putin noroc l-am si gasit ... ramane de vazut in urmatoarele zile/sapt.

Altfel, am fost la un munte aici si pentru cateva ore bune eram hotarat sa plec din rahatul asta de tara. Am ajuns sa fac un traseu pe cel mai inalt varf din Victoria (Mt Bogong - 1983m parca) si din cauza ca marcajele de pe sosea sunt de rahat, am trecut de locul in care incepea traseul. Singurul marcaj era ca e zona de campat acolo unde incepea traseul :). Si eu nu voiam sa campez!
In fine, am mers mai departe si am dat de un semn pe care zicea ca e traseul pe care trebuia noi sa mergem, asa ca am pus masina la umbra si dai la urcat. Dupa vreo ora de mers am ajuns intr-un punct unde era evident ca numai spre varf nu mergem, prin urmare mi-a picat fisa sa scot GPS-ul sa ii dau sa-mi caute cum ajung pe varf. Ghici ce? Traseul era fix inapoi pe drumul pe care veniseram. Desi de unde era masina nu era niciun semn cum ca traseul s-ar continua in cealalta directie. Asa ca am injurat vreo juma de ora si am zis de bine de Australia si eram hotarat sa plec in State cu prima ocazie sa pot merge si eu la un munte cand vreau. In fine, m-am mai calmat cat de cat intre timp.

Altfel, astept toate petrecerele de craciun (au mai ramas vreo 2) si ziua de craciun si apoi iesirea de rev cu nerabdare si mai ales sa plec din rahatul asta de companie comunista ca m-am saturat de retardati.
Ah, si ma duc cu colinda de craciun :).

Asa, si comparatia. Romania are munti (nici macar n-are sens sa spun ca are munti mai frumosi ... spun doar ca are munti). In general, ca tara, mi se pare muuuuult mai frumoasa decat shitul asta drept cu 2 balti si niste pamant rosu in mijloc. In al doilea rand, profesional vorbind, Bucurestiul mi se pare mult mai deschis la nou. Am cunoscut oameni mult mai creativi acasa decat am cunoscut aici pana acum. E putin prematur sa ma pronunt la asta, ca din ce am mai vorbit cu altii, toti imi spun ca Telstra e de rahat, deci speranta moare ultima ...

2 comments:

gd said...

Mosule, nu le poti avea pe toate ;)

Syk said...

360 degrees ...