Saturday, May 21, 2011

acomodare ... done

oricat de mult mi-as dori sa fac curat in camera, am sa fac o pauza sa mai bag ceva pe-aici ca a trecut ceva vreme si tot zic ca scriu, dar nu mai apuc din motive obiective cu siguranta ... oricare or fi alea.

acu ca m-am uitat sa vad ce-am scris ultima oara ... wow, e ceva de cand n-am mai zis nika aici :D.

So, m-am acomodat ok la munca, incep sa se miste niste treburi pe-acolo, am inceput sa avem niste sedinte de arhitectura si-s foarte incantat ca particip si eu si lumea pare a fi f. deschisa si ok tehnic ... e de la cine invata in general. se pare ca nu prea au nimic acum, e aproape ca si cum as lucra intr-o firma noua :)) ... o sa fie fun!

m-am acomodat si unde stau, desi nici acum nu am dulap sa-mi pun toate hainele, dar chipurile se rezolva weekendul asta (sper nu la fel ca in ultimele 2-3 weekend-uri).

Altfel, in ultima vreme am petrecut aproape toate serile vizionand masini si am ajuns in final sa-mi iau una la licitatie ... si am cam dat-o in bara, ca are niste probleme, dar sper sa le rezolv relativ ieftin :). mi-am luat un Ford Focus din 2005 ... destul de ok masina.

ieri mi-am facut si abonamentul la Optus si mi-am comandat un smart phone (Samsung Galaxy S2, ca il astept de cateva luni bune) ... abia astept sa-l schimb pe asta de-l am acu, ca il pornesc cu o surubelnita si uneori se blocheaza ... complex. plus ca o sa pot si eu sa sun lumea de-aici fara sa vad cum imi zboara banii din buzunar la fiecare minut sunat.

si cu astea cam am terminat perioada de 'acomodare' aici ... am cam tot ce-mi trebuie ... de-acu pot sa-mi vad de munca si fun :). altfel zis, pot sa incep iar cu ore lungi de munca si petreceri toata noaptea :)). si eventual cate un weekend pe ici pe colo.

am fost si la prima nunta in Australia, la domnul Sergiu si Svetlana, weekendul trecut. Am aranjat un carlan la protap (sa clarific: carlan = miel, ca la mine la tara insemna altceva). Foarte frumos, nu atat pentru ca a fost o super petrecere, cat pt ca au fost super oameni acolo. Pacat ca mister Edi ne paraseste curand, dar na, strigatul Europei l-a ajuns. Sa privim partea pozitiva, am unde sta cand ajung in Olanda :).

am mai fost si la cateva meciuri, de fotbal european sau australian, in cateva ore ma duc la altul. e interesant de vazut diferenta intre galeria de la cel european si cel australian. La cel european, nu prea poti sa-ti iei copiii acolo ... injuraturi si huiduieli, ca acasa. La cel australian, vin astia cu catel cu purcel la meci; sa vezi pustanii de 5-6 ani cu fularul echipei sau hanorac; dar aici nu se huiduie, oameni din galerii diferite vorbesc intre ei, nu se lovesc, aplauda cand echipa adversa a facut un joc frumos etc. Fair play-ul e foarte important aici in general. Se mai intampla, desi f. rar, sa se mai ciocaneasca un jucator doi.

Mititeii se pare ca sunt hit-ul verii, le-am facut la astia de la servici si au fost fascinati. Si palinka la fel :). Am facut o petrecere serioasa acu vreo 2 saptamani, unde spre final am incercat sa merg pe carbuni eu si indonezianul si nu stiam a doua zi dimineata de ce am besici in talpa ... se mai intampla.

well, cam atat, ma duc sa fac curat totusi ca chiar e nevoie si apoi hop la meci si intr-un club dupa ;)

numa bine
PS: am uitat sa zic ca incep sa vad asemanarile cu Romania (e.g. drumurile la fel de proaste, intarzierile la metrou etc). Sunt curios care o sa fie sentimentul cand ajung in RO prima oara.
Funny thing, uneori cand vorbesc cu Ryan (englezul de sta aici) incep si-i bag chestii in romana, cand nu-s atent ... aproape ca nu-mi dau seama ca-s in alta parte; si se uita ciudat asa la mine si-mi dau seama ca am bagat o romaneasca :)). Nu se intampla des totusi.

1 comment:

Le MaƮtre said...

e, lasa ca invata si englezu' tau o boaba de romana, nu i-o prinde rau daca il aduci la noi. Ai grija doar la ce slobozesti :))

PS. N-a mai iesit pasenta cu Barcelona; da' nu-i bai, ca a iesit alta. In alta ordine de idei, daca vii prin Hamburg ai unde sta :)