Tuesday, April 5, 2011

job nou si altele

iarasi n-am mai scris demult si iarasi s-au intamplat destul de multe si iarasi se plange lumea ca nu mai stie noutatile, asa ca iaca-le :)

M-am mutat la noul job, am inceput cate un pic acum cateva sapt, dar mai serios de sapt asta, oricum mi-am facut o idee destul de buna despre care-i treaba pe-aici. Pe scurt, sa enumerez ce e mai important, bere la pranz, proiect interesant, cu ceva loc de imbunatatit (deci n-o sa ma plictisesc), dar in general destul de ok facute, chipa doar de baieti (cum sade bine unei firme de programatori ... uitasem asta :) ), dar super echipa, toti sunt f.f. de treaba! Tehnic baietii par ok, ca si tehnologii fac Java in special, dar voi mai face Shell scripting (Bash), XSL, Javascript si Python, toate limbaje interesante, prin urmare super cool, abia astept chiar sa fac ceva!!
Eu iau locul unui indonezian super de treaba care se duce cu jobul in Japonia .. pretty cool ca nu e in zona afectata.
Interesant e ca managerul general de la Telstra Operations (clientul) e roman :). Nu am eu mare treaba cu el, azi am stat prima oara putin de vorba cu el, dar cam atat.

Sambata m-am mutat din St. Kilda, unde am stat pana acum, in Carnegie, care e mai aproape cu vreo 30-40 min de servici (deci fac max o ora pana la munca cu transport in comun ... voi face max juma de ora cand imi iau masina). Stau la casa aici, cu un ucrainian si un pakistanez (ucrainianul e super ok, desi nu prea stie engleza, pakistanezul l-am vazut doar putin cand am vazut camera si atunci mirosea numa a marihuana in zona, asa ca n-am incercat sa comunic cu el :), dar oricum par amandoi O.K., cu siguranta mai ok decat ciudatenia de chinez cu care am stat pana acum), am gratarel :D si gradina in spate, si putin spatiu verde in fata, zona e super ok, am statie de tren la 10 min max pe jos si magazine cu orice vreau la 5-10 min de mine, inclusiv niste restaurante ieftine si bune cu mancare chinezeasca sau coreana. Am testat un corean sambata cu indonezianul, dupa ce m-a ajutat cu mutatul, super mancare! Si duminica am testat un chinez, cred ca as putea manca doar de la ei v-o luna asa ... azi am vrut sa-mi iau mancare sa am la pranz, dar nenorocitii nu aveau deschis la 7:30 dimineata cand am trecut eu pe-acolo ...

Am fost la un meci de fotbal vineri cu un englezoi de la munca, super de treaba (ca toti de pe-acolo), si mi-am ales cu ocazia asta si echipa cu care tin (St Kilda), chiar interesant sportul, am racnit de nu mai puteam vorbi a doua zi. Aici toata lumea tine cu o echipa, nu m-ar mira sa fie vreo regula sa te expulzeze din Melbourne daca n-ai o echipa favorita dupa 6 luni de stat aici sau ceva de genul, asa ca m-am conformat.

Weekend-ul care vine ma duc la un meci de rugby cu Edi, asa ca am sa sar peste meciul de fotbal in care joaca St Kilda cu Essendon. Dar recuperez eu dupa :). Nu mai zic ca inainte de meci mergem la o bere ;).

Pe scurt, chiar nu stiu ce as putea sa spun de rau din experienta mea de Australia pana acum, e probabil singurul moment in viata mea cand n-am ceva de naspa de comentat :). Si vorba unui prieten: "da-i putin timp" :)). Romanu tot pesimist, dar f. posibil si ceva mai realist.

Ah, uitam sa zic ca vreau sa-mi iau un Mac Pro, ca tre sa-mi iau un computer ca HP-ul mi-l ia pe ala de-l am si astia nu-mi dau laptop (si de altfel computerul de la servici e cam pe ce lucram eu acum 7 ani in Iasi ... ultimul racnet atunci, computer de copii acum). Partea misto e ca desi un Mac e cam 3000 dolari (cel de 15" cu niste upgrade-uri la memorie si display), statul ma scuteste de 56.5% din pret daca-l folosesc pt servici. Cum oricum o sa-l folosesc destul de mult probabil si pt servici, o sa-l iau prin firma, deci o sa dau max 1500 dolari pe el. Un deal destul de bun zic eu ;).

mda, cam asta ar fi pe scurt.
spor si toate bune!

UPDATE: L-am cunoscut pe pakistanez acu o ora. E din Singapore de fapt si n-are nicio treaba cu pakistan-ul, desi proprietarul casei crede ca-i din Pakistan :)) si e super super ok. Toate bune si frumoase prin urmare :)

12 comments:

gd said...

ce viata pe capul tau :)
mai alergi?

gd said...

Eu m-am saturat de laptoape, astept un All in one de la Lenovo.

Anyway, buna alegere, dar scump domle :)

stefi said...

de ce te-ai saturat de laptoape? si syca zicea la fel ... ma faceti sa ma gandesc si eu de 2 ori :)

eu ma gandeam sa il iau pe ala de 15" ca are procesor mai puternic, cu upgrade de memorie, la 8gb si hdd de 7200rpm, dar sa renunt la upgrade-ul de rezolutie si mai bine sa-mi iau un monitor de 24".

gd said...

Pai sa vedem:
- cat timp vei fi pe drumuri?
- investia reflecta sau nu nevoile tale?

Pai stau pe 15" de 7-8 ani. E bun cand pleci in vacante, dar la un birou (acasa) nu.

E o solutie si aia, ai mai incercat-o cat ai stat in RO?

stefi said...

in RO aveam laptop-ul de la HP, dar n-am facut mare programare pe el acasa. La servici aveam monitor de 20.

azi ma gandeam sa fac alta treaba ... sa-mi iau un Lenovo, ca din ce zice lumea sunt mai puternice decat Mac-urile si sa-mi pun pe ala Mac OS. Si cu un monitor ...
Nu prea vreau desktop ca ma gandesc ca ma mai mut de colo colo si tre sa car magaoaia. Plus ca se mai intampla sa vreau sa-l iau dupa mine, de ex. cand merg pe tren pana undeva etc.

Tre sa ma gandesc bine pana joi-vineri ca cel tarziu sambata tre sa-l comand/cumpar ca apoi raman fara nica. sapt viitoare il dau inapoi pe asta de la HP ;)

stefi said...

uite aici un candidat, ieftin si bun :) Lenovo L512

stefi said...

Am compilat si un short list :)
Lenovo ThinkPad L512 cu 8Gb Ram si procesor i5 (2.4GHz) -> 1139 aud
Lenovo IdeaPad Y560p cu 8Gb RAM si proc i7 quad-core(2.1GHz) -> 1600 aud.
Apple e scump in draci, te duci in aproape 3k aud cu configuratie cam la fel ca cea a lui IdeaPad :(

gd said...

As opta pentru Lenovo IdeaPad Y560p avand in vedere cerintele J si nu o sa ai nevoie de altul cel putin 3-5 ani sau ideapad daca esti la buget;)

stefi said...

la ala ma gandeam si eu. singura chestie naspa e ca are hdd de 5400 rpm, nu prea stiu cat de mult afecteaza asta performanta.

gd said...

Nu le poti avea pe toate;)
Daca nu iti place cum se mista (desi nu cred ca nu face fata sata2) il poti clona si schimba cu altul.

stefi said...

Am luat un apple pana la urma, pe principiul ca sa ma bucur si eu de mac cat mai misca tata Steve :). m-a ajuns 2300 dolari (15" cu 1650x1050, quad core 2.0, 4Gb ram si 500Gb hdd cu 5400 rpm), dar in final voi plati probabil sub 1500 eu. In 3 zile vine ;).
Am facut un test pe HP-ul pe care il am acum cu proc i7 de 2.7Ghz, care teoretic e considerabil mai slab decat quad core-ul si mie niciodata nu-mi ajunge la 100 ... deci presupun ca asta nou ar tb sa fie mai mult decat satisfacator.

gd said...

Sa-l rupi cu placere :)